تولید خودروهای آتش نشانی

شرکت راهدار صنعت ماشین با بهره‌گیری از توان فنی و مهندسی، تکیه بر دانش فنی نیروهای مجرب و دانش روز دنیا و همچنین امکانات منحصربه‌فرد نرم افزاری و سخت افزاری، نسبت به طراحی و تولید انواع کاربری‌های آتش‌نشانی و امداد و نجات در مدل‌های مختلف و تحت نظارت شرکت های مطرح جهانی اقدام نموده است. 

ساختار مدیریتی این مجموعه همواره در تلاش بوده است که بصورت پویا و نظامند ، در توسعه و تعالی صنعت ایمنی و آتش نشانی ایفای نقش کرده و در راستای تحقق اهدافی چون توسعه ساختارهای تخصصی و فناوری های نوین در زمینه اطفا حریق گام بردارد. از همین روی خودرو های آتش نشانی و تجهیزات آتش نشانی این شرکت با استانداردهای جهانی تولید می شود. 

Slide3
Slide2

از جمله کاربری های تولیدی شرکت راهدار صنعت ماشین

  • خودروهای سبک، نیمه سنگین و سنگین اطفای حریق
  • خودروهای سبک، نیمه سنگین و سنگین مدیریت بحران و امداد و نجات
  • خودروهای فرماندهی عملیات و پیشرو
  • خودروهای چندمنظوره، پودرپاش و فرودگاهی
  • خودروهای ویژه صنایع برق، راه آهن و …
tolid
Slide1

برخی از مزایای کاربری های تولیدی شرکت راهدار صنعت ماشین:

  • طراحی ، تولید و کاربری سازی مطابق با استانداردهای شرکت روزنباور اتریش و رعایت الزامات NFPA و 11889
  • استفاده از تجهیزات اطفایی اصلی روزنباور اتریش در فرآیند تجهیز کاربری از قبیل پمپ، مانیتور و هوزریل
  • ارائه گارانتی معتبر 2 ساله و خدمات پس از فروش20 ساله
  • استقرار تیم‌های فنی خدمات پس از فروش در اکثر استان‌های کشور
  • استراکچر اصلی متشکل از مقاطع خاص آلومینیوم و دارای بهترین گرید آلیاژی
  • استفاده از مرغوب ترین مخازن آب و فوم فایبرگلاس
  • نصب و اجراي درخت سیم استاندارد خودرویی در تاسیسات برق
  • وجود دپارتمان های فنی و مهندسی، تحقیق و توسعه، آموزش و خدمات پس از فروش
  • طراحی سفارشی پروژه ها منطبق با نیازمندی های مشتریان

خودروهای آتش نشانی، که طیف وسیعی دارند، نقش کلیدی در عملیات‌های اطفا حریق دارند. خودرو آتش نشانی یا به عبارتی دیگر ماشین‌های آتش نشانی به آتش نشان‌ها کمک می‌کنند تا تجهیزات مورد نیاز در عملیات را با سرعت بیشتر در کمترین زمان ممکن به محل حادثه برسانند. در واقع خودرو آتش نشانی یا ماشین آتش نشانی یک وسیله نقلیه تجهیز شده است که برای کاربری ویژه‌ای که اطفا حریق است مورد استفاده قرار می‌گیرد. ماشین آتش نشانی برای اولین بار در سال ۱۷۲۱ میلادی در بریتانیا مورد استفاده قرار گرفته و در طول تاریخ با توسعه و افزایش بهره وری آن توانسته است به هسته عملیات‌های آتش نشانی تبدیل شود.

خودرو آتش نشانی با امکانات ویژه‌ای که در اختیار آتش نشان‌ها قرار می‌دهند علاوه بر حمل تجهیزات آتش نشانی مورد نیاز، به آن‌ها کمک می‌کنند تا بتوانند با سرعت، ایمنی و کارایی بیشتری عملیات آتشسوزی را مدیریت کنند. بدیهی است که خودرو آتش نشانی علاوه بر مخزنی می‌تواند بر اساس نوع عملیات تجهیزات مورد نظر را نیز حمل کند. این تجهیزات می‌تواند شامل تجهیزات حفاظت فردی آتش نشان ها، پمپ‌های آب، پمپ پشت کامیونی، فن‌های تخلیه دود و ژنراتور، نازل و نمانیتور، نردبان و پلتفرم‌های آتش نشانی و تجهیزات امداد و نجات را حمل کند. مواردی که ذکر شد، انتظارات عمومی از یک ماشین آتش نشانی است.

اما یک ماشین آتش نشانی فقط یک خودرو با یک مخزن نیست، کاربری‌های شرکت راهدار صنعت ماشین شامل خودروهای اطفا حریق، خودروهای مدیریت بحران و امداد و نجات، خودروهای فرماندهی عملیات، خودروهای آتش نشانی چند منظوره (مانند خودروهای پودرپاش و خودروهای فرودگاهی) و همچنین خودروهای صنایع ویژه (صنایع برق، راه آهن و. .) باشد.

انتظاراتی که از خودروهای آتش نشانی وجود دارد یا تصویر عمومی نسبت به خودروهای آتش نشانی، شامل یک خودرو با کابین سرنشین، یک مخزن آب یا مواد شیمیایی، نردبان، پمپ آب، شلنگ و اتصالات، آژیر، نورافکن، تجهیزات محافظتی آتش‌نشان ها، تجهیزات اطفای حریق دستی، ژنراتورهایی برای تولید و محفظه تجهیزات است که سایر تجهیزات آتش نشانی در آن قرار گرفته است. این تصویر که از خودرو آتش‌نشانی در ذهن ما نقش بسته است کاملا درست است. اما در خصوص همه کاربری‌ها صدق نمی‌کند. در عملیات‌های تخصصی نیازها دقیق‌تر و در نتیجه کاربر خودروهای آتش نشانی نیز متفاوت است.

در کنار مواردی که ذکر شد، یکی از انتظارات اساسی از خودروهای آتش‌نشانی نردبان و پلتفرم آتش نشانی است که به آتش‌نشان‌ها امکان دسترسی به ارتفاع را می‌دهد. زمانی که آتش سوری در طبقات بالاتر یک ساختمان یا در سایت‌های صنعتی آتش سوزی در ارتفاعات رخ می‌دهد نردبان و پلتفرم‌های آتش نشانی به آتش نشان‌ها این امکان را می‌دهد تا سریع‌تر به نقاط بالاتر دست پیدا کنند. همچنین علاوه بر اینکه نردبان‌های آتش نشانی امنیت بیشتری را برای آتش نشان‌ها در بر دارند، امکان نجات افرادی که در طبقات بالاتر گیر افتاده‌اند را نیز تسهیل می‌کند.

در کنار ماشین‌های آتش نشانی که در ذهن اکثر افراد تصویر مشخصی از آن وجود دارد، خودروهای آتش نشانی ویژه صنایع با هدف ویژه و برای کاربری صنایع مورد استفاده طراحی و تولید می‌شوند. به عنوان مثال خودروهای آتش نشانی ویژه صنایع برق مجهز به سیستم‌های خاموش کننده با مواد غیر رسانا مانند پودر خشک یا CO2 هستند که از شوک‌های برقی جلوگیری می‌کنند. یا خودروهای آتش نشانی ویژه پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها مجهز به سیستم‌های خاموش کننده در برابر حریق مواد نفتی هستند. یا در بسیاری از صنایع نیاز به سیستم‌های خنک کننده برای تجهیزات حساس و تجهیزات مقاوم در برابر حرار بالا هستند.

 

یک خودرو آتش نشانی شامل چه تجهیزاتی است؟

همانطور که پیشتر گفته شد، خودرو آتش نشانی یکی از مهم‌ترین ابزارها در عملیات اطفا حریق می‌باشد. این خودرو با چند هدف اصلی شامل افزایش سرعت دسترسی به محل حادثه، افزایش ایمنی آتش نشان ها، بهینه‌سازی عملیات اطفای حریق و نجات انسان‌ها طراحی و تولید می‌شود. اجزا و تجهیزات همراه ماشین آتش نشانی نیز در راستای پوشش همه این اهداف است. در ادامه تجهیزات یک خودرو آتش نشانی را در قالب تجهیزات اصلی، تجهیزات امداد و نجات، تجهیزات ایمنی آتش نشان‌ها و تجهیزات پیشرفته‌تر معرفی خواهیم کرد.

 

تجهیزات اصلی یک خودرو آتش نشانی:

تجهیزات اصلی یک خودرو آتش نشانی شامل تجهیزاتی است که به صورت ویژه در اکثر خودروهای آتش نشانی در نظر گرفته می‌شوند. البته در نظر داشته باشید که پیشتر ذکر شد که خودروهای آتش نشانی شامل کابری‌های وسیعی هستند و ممکن است بر اساس کاربری ویژه این خودروها مانند خوردوهای آتش نشانی مدیری بحران این تجهیزات متفاوت از خودروهای اطفا حریق باشند.

 

مخزن آب و پمپ های پشت کامیونی:

هر خودرو آتش نشانی دارای یک مخزن با حجم بالا است که عموما به مخزن آب شناخته می‌شود اما بر اساس کاربری ویژه آن خودرو در صنایع مختلف ممکن است به جای آب حاوی مواد شیمیایی، فوم یا هر ماده دیگری باشد. محتویات این مخزن‌ها بر اساس محل استفاده متفاوت است زیرا که نوع آتش در کاربری‌های خاص متفاوت است. در کنار مخزن آب پمپ‌های پشت کامیونی بخش دیگر این تجهیزات هستند که خود به پمپ‌های فشار بالا و فشار نرمال تقسیم می‌شوند و هدف آن‌ها انتقال و پمپاژ آب با فشار زیاد به ارتفاعات یا فاصله‌های دورتر می‌باشد.

 

نردبان و پلتفرم های آتش نشانی:

نردبان‌های آتش نشانی یکی از ابزارهای کلیدی در خودروهای آتش نشانی است که به آتش نشان‌ها امکان دسترسی سریع‌تر به ارتفاع را می‌دهند. از نکات مهم در انتخاب این تجهیزات متصل به خودرو آتش نشانی می‌توان به ارتفاع کاری، ظرفیت سبد، زمان راه اندازی، عرض جک‌ها و امکان نصب آن روی خودرو دو محور یا سه محور اشاره کرد.

 

نازل و مانیتور ها:

نازل‌ها برای کنترل جریان آب مورد استفاده قرار می‌گیرند. نازل‌های آتش نشانی به همراه شلنگ‌ها ابزارهای حیاتی در اطفای حریق و بخش جدا نشدنی تجهیزات داخل خودرو آتش نشانی هستند. نازل‌ها به آتش‌نشانان این امکان را می‌دهند که نوع و فشار پاشش آب را با توجه به نیاز تنظیم کنند. همچنین از معیارهای مهم در خرید نازل‌های آتش نشانی می‌توان به حداکثر برد پاشش، وزن نازل و میزان خروجی اشاره کرد.

 

تجهیزات امداد و نجات در یک خودرو آتش نشانی:

از دیگر تجهیزاتی که داخل یک خودرو آتش نشانی می‌توان پیدا کرد تجهیزات امداد و تجات است. تجهیزات امداد و نجات همان طور که از اسم آن مشخص است جهت امداد و استفاده در فوریت‌های پرشکی برای آتش نشان‌ها و افراد گرفتار شده در آتش است. این تجهیزات شامل ابزارهای برش، تجهیزات تنفسی و تخت و برانکارد است.

 

تجهیزات ایمنی آتش نشان ها:

تجهیزات ایمینی آتش نشان‌ها که به همراه ماشین آتش نشانی حمل می‌شود، ضامن ایمنی آتش نشان‌ها هستند. این تجهیزات جزییات بسیاری دارند و توصیه می‌شود که در بخش تجهیزات حفاظت فردی آتش نشانی به جزئیات آن توجه کنید. مهم‌ترین تجهیزات حفاظت فردی آتش نشان‌ها که در یک خودرو آتش نشانی پیدا می‌شود شامل موارد زیر است:

  • کلاه آتش نشانی: با امکان اتصال به ماسک اکسیژن
  • لباس آتش نشانی: طراحی این لباس باید به گونه ای باشد که باعث کند شدن سرعت آتش نشان نگردد.
  • لباس درون آتش: برای استفاده در عملیات های خاص
  • دستکش آتش نشانی: ثابت ماندن دستکش در استفاه طولانی و لیز نخوردن آن از دست امداد گر نکته مهمی است که در طراحی دستکش آتش‌نشانی باید به آن توجه کرد.
  • پوتین آتش نشانی: وزن و عایق بودن آن نسبت به گرما و سرما و ضد لغزش بودن از نکات مهم در این تجهیزات حفاظت فردی است.
  • هودی آتش نشانی

 

تجهیزات پیشرفته تر در خودروهای آتش نشانی:

این تجهیزات که به فراخور توسعه‌های ارتباطی و تکنولوژی شکل گرفته‌اند شامل طیف گسترده‌ای از تجهیزات مسیریابی و GPS و تا سیستم‌های ارتباطی می‌باشند. هدف این تجهیزات دسترسی سریع‌تر به محل حادثه و از سوی دیگر ارتباط سریع و قابل اعتماد بین آتش نشان‌ها و ماشین‌های آتش نشانی است.

 

انواع خودرو آتش نشانی:

همانطور که پیشتر ذکر شد خودروهای آتش نشانی طیف وسیعی دارند و بر اساس کاربری مورد انتظار طراحی و ساخته می‌شوند. دسته‌بندی عمده ماشین‌های آتش نشانی به صورت کلی به سه دسته تقسیم می‌شوند:

  • خودرو های سبک
  • خودرو های نیمه سنگین
  • خودرو های سنگین آتش نشانی

از سوی دیگر هر کدام از خودرو های سبک، ‌نیمه سنگین و سنگین آتش نشانی بر اساس نوع کاربری مورد انتظار به چند دسته اصلی تقسیم می شوند:

  • خودرو های آتش نشانی اطفا حریق
  • خودرو آتش نشانی مدیریت بحران و امداد و نجات
  • خودرو های آتش نشانی فرماندهی عملیات و پیشرو
  • خودرو های آتش نشانی چند منظوره
  • خودرو های آتش نشانی ویژه صنایع

چنانچه در خصوص نوع خودرو آتش نشانی مورد نیاز سازمان خود سوالی دارید با کارشناسان شرکت راهدار صنعت ماشین تماس گرفته و اطلاعات و راهنمایی کافی جهت انتخاب بهترین خرید را دریافت کنید.

 

قیمت خودرو آتش نشانی

یکی از سوالات اصلی برای سازمان‌ها قیمت خودرو آتش نشانی است. به صورت مشخص و قطعی نمی‌توان قیمت خودرو آتش نشانی را مشخص کرد. در بخش پیش به انواع خودروهای آتش نشانی اشاره شد و هر کدام از انواع خودرو آتش نشانی دارای بازه قیمت متفاوتی هستند. قیمت ماشین آتش نشانی متاثر از نوع خودرو و تجهیزات نصب شده روی آن و همچنین کیفیت ساخت است. در کنار موارد ذکر شده حجم سفارش نیز موضوع بعدی است که بر قیمت ماشین آتش نشانی ممکن است تاثیر بگذارد. نهایتا باید به این موضوع توجه کرد که سابقه تولید، کیفیت تولید و طراحی در قیمت نهایی تاثیر گذار است.

در بحث قیمت خودرو آتش نشانی نباید از هزینه‌های نگهداری و تعمیرات آن نیز غافل شد. در واقع خدمات پس از فروش باید در انتخاب ماشین آتش نشانی مورد توجه نهادها و سازمان‌ها قرار گیرد. کلیه دستگاه‌های ارائه شده در شرکت راهدار صنعت ماشین دارای گارانتی معتبر و خدمات پس از فروش ۲۰ساله است.

 

خرید خودرو آتش نشانی

نکات زیادی در خرید خودرو آتش نشانی تاثیر گذار هستند. این نکات طیف وسیعی از مشخصات فنی، سازگاری با کاربری مورد استفاده تا خدمات پس از فروش را شامل می‌شود. کارشناسان شرکت راهدار صنعت ماشین با راهنمایی خود و خدمات پس از فروش این شرکت می‌توانند تضمین انتخاب مناسب یک خوردو آتش نشانی برای سازمان شما باشند. در ادامه مهمترین نکاتی که در خرید خودرو آتش نشانی باید مورد توجه قرار داده شود را بررسی می‌کنیم:

  • نوع شاسی خودرو آتش نشانی: انتخاب خودرو سبک، نیمه سنگین و سنگین بر اساس نیاز سازمان
  • ظرفیت حمل بار: تناسب ظرفیت حمل خودرو با کاربرد مورد انتظار شامل حمل تجهیزات و آب.
  • ظرفیت مخزن آب و کف: تناسب حجم مخزن آب و کف با نیاز عملیاتی.
  • سیستم نردبان هیدرولیکی: کیفیت، ارتفاع و کارایی نردبان برای دسترسی به طبقات بالا و ارتفاعات.
  • نوع و کیفیت تجهیزات نصب‌شده: از جمله شیلنگ‌ها، اتصالات، نازل ها و مانیتور های آتش نشانی.
  • اعتبار شرکت سازنده: بررسی سابقه شرکت در تولید خودروهای آتش‌نشانی و میزان اعتماد مشتریان.
  • در دسترس بودن خدمات تعمیر و نگهداری: در حال حاضر این شرکت از طریق مدیریت در تامین قطعات یدکی اصلی، تاکید بر آموزش کارکنان و توسعه شبکه فراگیر نمایندگیهای مجاز خدمات پس از فروش در اکثر استان های کشور و ایجاد زیرساختهای لازم به منظور ارتقاء کیفیت و بهبود مستمر در ارائه خدمات ، در راستای افزایش رضایت مشتریان گام برمی دارد.
  • خدمات آموزشی: ارائه دوره‌های آموزشی برای استفاده و نگهداری.
  • سرعت در ارائه خدمات پشتیبانی: به دلیل نیاز به آمادگی خودرو های آتش نشانی، سرعت در ارائه خدمات پس از فروش و پشتیبانی موضوعی مهم در خرید این تجهیزات است.

در کنار موارد ذکر شده در بالا نکات تخصصی تری مانند: موتور و قدرت آن، مصرف سوخت و نوع سوخت، سیستم تعلیق، سیستم انتقال نیرو، سیستم ترمز، شعاع گردش خودرو، ارتفاع و ابعاد ماشین آتش نشانی، قابلیت رانندگی در شرایط مختلف و سطح ایمنی کابین راننده و سرنشینان موضوعات دیگری هستند که کارشناسان شرکت راهدار صنعت ماشین می توانند در انتخاب بهتر به شما کمک کنند.

 

پرسش های متداول:

خودرو آتش‌نشانی چه انواعی دارد؟

خودروهای آتش نشانی به صورت کلی به سه دسته خودروهای سبک، نیمه سنگین و سنگین تقسیم می‌شوند و از طرف دیگر بر اساس کاربرد به انواع مختلف خودروهای اطفا حریق، خودروهای امداد و نجات، خودروهای پودرپاش و غیره تقسیم می‌شوند.

ظرفیت مخزن آب خودروهای آتش‌نشانی چقدر است؟

ظرفیت مخزن ماشین‌های آتش نشانی متفاوت است. نوع عملیاتی که خودرو آتش نشانی متناسب با آن طراحی شده است عامل تعیین کننده در ظرفیت مخزن آن می‌باشد.

خودرو آتش‌نشانی چه سوختی مصرف می‌کند؟

اکثر خودروهای آتش‌نشانی از موتورهای دیزلی استفاده می‌کنند، چون قدرت بیشتری ارائه می‌دهد و برای تحمل بارهای سنگین و عملیات طولانی‌مدت مناسب‌تر است.

خودروهای آتش‌نشانی چند نفر ظرفیت دارند؟

ظرفیت کابین بسته به طراحی و نوع خودرو متفاوت است، اما به طور معمول خودروهای آتش‌نشانی می‌توانند بین ۲ تا ۸ نفر را حمل کنند.

نردبان هیدرولیکی چه ارتفاعی دارد؟

نردبان‌های هیدرولیکی ارتفاع‌های متفاوتی دارند، نردبان هیدرولیکی L۶۴ که در شرکت راهدار صنعت ارائه می‌شود، دسترسی به ارتفاعی تا ۶۴ متر را فراهم میکند.

آیا می‌توان تجهیزات خودرو را سفارشی‌سازی کرد؟

بله، بر اساس کاربری مورد استفاده می‌توان تجهیزات خودرو آتش نشانی را سفارشی‌سازی کرد.

قیمت ماشین آتش‌نشانی چقدر است؟

قیمت خودروهای آتش‌نشانی بسته به نوع، تجهیزات، و تولیدکننده متغیر است.

آیا خودروهای آتش‌نشانی نیاز به نگهداری خاصی دارند؟

بله، نگهداری دوره‌ای برای خودروهای آتش نشانی ضروری است. این اقدامات برای اطمینان از عملکرد بهینه در شرایط اضطراری انجام می‌شود. همچنین کلیه دستگاه‌های ارائه شده شرکت راهدار صنعت ماشین دارای گارانتی معتبر و خدمات پس از فروش ۲۰ساله می‌باشند.

آیا امکان استفاده از خودروهای آتش‌نشانی در مأموریت‌های غیرحریق وجود دارد؟

بله، ماشین‌های آتش نشانی می‌توانند در عملیات‌های نجات، پاکسازی جاده‌ها و معابر و حتی پشتیبانی در بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله استفاده شوند.

آیا خودروهای آتش‌نشانی دارای استانداردهای خاصی هستند؟

بله، خودروهای آتش‌نشانی باید الزاماتی مانند NFPA و ۱۱۸۸۹ را رعایت کنند. این استانداردها عملکرد و ایمنی خودرو را تضمین می‌کنند.

آیا تجهیزات خودروهای آتش‌نشانی قابل ارتقاء هستند؟

بله در اکثر مواقع می‌توان تجهیزات را با فناوری‌های جدیدتر ارتقاء داد. توجه داشته باشید که این موضوع بستگی به مدل خودرو و سازگاری آن با تجهیزات جدید دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *